Hantera sökfältet

Huvudfönstret med sökningsfältet till vänster
När programmet startas syns ett ett fönster som ovan. På den här bilden visas hur det ser ut efter att man har sökt efter någon som har ett namn som börjar på bokstaven m. Det är sedan bara till att fylla i fler bokstäver för att få en mer exakt sökning. Hittar man inte personen som man söker, på grund av att personen inte är inlagd i registret, fyller man i namn och klubb i fälten nere till vänster och klickar på knappen Lägg till. Vill man ta bort en person från det sökbara registret gäller samma procedur men man klickar istället på knappen Ta bort. För att mata in resultat kan man antingen trycka på knappen för den person det gäller eller använda tangentbordet och trycka på den siffra som står framför spelaren. Observera att numreringen börjar på 0 och slutar på 9 för att få plats med tio möjliga träffar som är enkelnumrerade.

Särskilda anmärkningar:

  • När ingen tävling eller jämförande snittlista är öppen finns det inga inmatningsfält på fönstret som kommer upp när man klickar på respektive namn i sökfältet.
  • När programmet installeras för första gången så är namnregistret helt tomt och inga sökträffar kommer upp förrän det finns några personer inmatade i registret.
  • För att ta bort en person från registret måste du mata in namn och klubb exakt som det är inskrivet då det görs skillnad på stor och liten bokstav.